اتحادیه اسلامی دانشگاهیان افغانستان
امین پرسید 9 ماه قبل

با سلام خدمت دوستان فعال در اتحادیه
بنده نیاز به تغییر وضعیت دارم و مراحلش برای من سواله
ممنون میشم راهنمایی کنید

1 پاسخ
مدیر سایت عضو سایت پاسخ داد 2 ماه قبل

سلام

مراحل مختلف روند تبدیل وضعیت تحصیلی به اقامتی (تبدیل پاسپورت دانشجویی به اقامتی)

مخصوص دانشجویانی که خانواده شان مقیم ایران است:

۱) انجام امور فارغ‌التحصیلی در دانشگاه مربوطه و اخذ نامه مبنی بر اتمام دروس به امور کنسولی دانشجویان غیرایرانی دانشگاه فردوسی (بخش بین‌الملل) برای شهر مشهد.

اما دانشجویان دیگر استان میتوانند به امور کنسولی دانشگاه خودشان مراجعه کنند.

۲) اخذ نامه تاییدیه از امور کنسولی دانشجویان غیرایرانی(بخش بین‌الملل) به دانشگاه مربوطه.

۳) اتمام مراحل فارغ‌التحصیلی در دانشگاه مربوطه و اخذ نامه مبنی بر فارغ‌التحصیل شدن و اعلام معدل به امور کنسولی دانشجویان غیرایرانی.

۴) درخواست صدور دانشنامه از دانشگاه.

۵) درخواست تبدیل وضعیت از امور کنسولی دانشگاه فردوسی (تشکیل پرونده و تکمیل فرم خروج قطعی + نامه شماره۳ + کپی پاسپورت + یک قطعه عکس) و دریافت رسید.

  • نکته ۱: معمولا حدود ۲ تا ۲و نیم ماه به طول می‌انجامد تا نتیجه از تهران بیاید.
  • نکته ۲: در صورتی که تاریخ پاسپورت شما بیش از ۶ ماه نمی‌باشد، درخواست تمدید اقامت (قبل از درخواست خروج قطعی) نمایید.
  • نکته ۳: حتما پیگیر صدور دانشنامه خود تا قبل از نتیجه خروجی قطعی باشید. چرا که بعد از دریافت خروج قطعی، زمانی برای درخواست دانشنامه نخواهید داشت و اینکار را بایستی تا قبل از آمدن نتیجه خروج قطعی بانجام رسانید اما اگر درخواست صدور دانشنامه را ندادید ویا کار درخواست صدور دانشنامه طول به طول انجامید بعد از انجام کار تغییر وضعیت تان اقدام کنید.
  • ولی این مدارک را باید باخودتان داشته باشید:
  • کپی از پاس قدیم تان با کپی از ویزایی تحصیلی، و خروج قطعی.
  • کاپی از نامه خروج قطعی یا اتوماسیون خروج قطعی.
  • نکته ۴: دانشجویان دانشگاه پیام نور بایستی، درخواست صدور دانشنامه خود را از طریق پورتال گلستان بخش «پیشخوان خدمت» ارسال نمایند.

۶) بعد از دریافت جواب خروج قطعی، مراجعه مجدد به امور کنسولی و درخواست مهر خروج قطعی می‌کنید که معمولا حدود ۱تا ۲ هفته به طول می‌انجامد.

  • نکته بسیار مهم: حتما بعد از یک هفته؛ هر دو روز پیگیر آمدن نتیجه مهر خروج قطعی باشید چرا که بعد از درج مهر خروج قطعی بر روی پاسپورتتان مدت اعتبار آن ۱۰ تا ۱۴ روز می‌باشد و شما بایستی در این مدت تمام کارهای اداری مشهد و تهران را انجام و باتمام رسانید.

۷) مراجعه به سفارت یاکنسولگری و درخواست پاسپورت جدید (تکمیل فرم مربوطه)

  • نکته : حتما نامه تاییدیه پاسپورت را همراه با پاسپورت جدید تحویل بگیرید.
  • نکته (بسیار مهم): حتما مهر ابطال بر روی پاسپورت قدیم درج شود وگرنه در تهران مجبورید به سفارت آنجا مراجعه و مهر ابطال را درج کنند.

۸) همان روزی که پاسپورت جدید را دریافت می کنید، فرم درخواست گواهی تجرد را مطالبه نمایید. جهت تکمیل درخواست گواهی تجرد (۵نفر شاهد+ کپی پاسپورت قدیم و جدید+ کپی مدارک شناسایی شاهدان+ دو قطعه عکس پشت نویسی شده از خودتان و شاهدان+ فیش واریزی ۵۰ دلاری).

  • نکته ۱: تا تکمیل تمامی مدارک، سفارت فیش بانکی را برای واریز تحویل نمی دهد.
  • نکته ۲: حضور شاهدان جهت اثر انگشت الزامی است.
  • نکته ۳: آخر تایم اداری همان روز، یا صبح روز بعد، گواهی تجرد حاضر می گردد.
  • نکته ۴: گواهی تجرد فقط برای خانم هاست برای اقایون لازم نیست.

۹) مراجعه به نمایندگی وزارت خارجه برای تحویل نامه تاییدیه پاسپورت که از سفارت دریافت کرده اید و دریافت نامه جهت اداره گذرنامه.